Sunday, April 10, 2011

nikmatilah durian segamat

kelmarin, semalam dengan hari ni kemain bergayut dengan mak. rindu yedok? rindu nak bergosip sebena teehee tu la mak den, asal bergayut je pungpang pungpang pasal kawen. ina anak jiran sebelah nak bertunang dah, langkah bendul 2 orang.  gosip mak lagi, anak sedara den pun konon nya nak kena risik, tiba hari tudiaa sarung cincin tunang teruihh. ni pun pesen percaya 2012 kiamat lettew. tak sabor ye dok? bosang betei dengar pasal kekawin ni lah. jeles paham tak? ce gegosip lain sikit mak , pasal ghosemah ke nampak sikit politik nye. tak gitu cik jenab, mommy kecintaan? :')


yang syok nya gayut dengan mak ni lepas end call kalau dia rasa ada gosip tertinggal satgi ada la,


'incoming call from my dad'

*ringtone lagu marshanda-sejuta cinta


nampak tak pelan penjimatan yang mak den guna? guna kredit encik suami. bapak den celcom, mak den maxis. celcom bergayut dengan celcom jimat kate nyee. comel tau emak ni tau :') 


tiptop tak tiptop lah mak den kan? berkat menyurirumah sepenuh masa. aku syak mak kembang sekilo kalau baca, tapi rasa rasa macam tak sedap hati jugak ni. 


mak, mak tak reti online apetah lagi baca belog kan?


nak taknak aku layan kan jugak gosip emak. elak jadi derhaka, kang tak cium syurga. ekhem. tapi aku lebih ghairah bila berborak perihal durian. pehh terngiang ngiang bunyi durian jatuh. bapak den ada tanam dalam 30 pokok jugak. ce bayang kalau dalam sehari satu pokok bunyi gedebabb! durian jatuh then kalau 30 pokok tak ke hari hari gedebab gedebab gedebab gedebab gedebab gedebab ahh malas aku nak taip sampai 30 kali. tu kalau sebijik satu pokok. kalau 3, 4 bijik sepokok darab dengan 30? math SPM kau A1 en? kira sendiri pedehal yedok? huh.


bunyi durian jatuh gedebab ke kebabow ke apetah sebena?


ni yang buat aku lincah rasa nak monteng kelas je balik rumah. tapi apekan daya mak dah kasi warn, 'ekau jangan nak membongak musim durian kek umah lambat laie tunggu rayo nanti hah' (--")


aku rasa aku jawa. pehal tah tetaip bahasa nogoghi? nabil punya pasal la ni. grrr !


tak jadi ah balik umah. pehal lambat nau musim durian kat umah. pesen lambat mengawan ke apetah pokok durian yang bapak tanam tu. rasa rasa macam dah pilih benih paling baik dah. tapi bila tengah musim tak payah cakap ar, hari hari belom sempat tok bilal azan subuh kat masjid bapak gua dah pekik,


'yayang ! jajal mudun nang guri umah delat, ndelok eneng buah durian tiba orak..'


amek kau bikpahh, arahan bapak tak boleh dilengahkan hukum dia sama macam kau lengahkan solat. biasa aku sep tangan kakak, pass kat dia. kakak ghairah sket bab bab kutip durian ni, nama je dah anak lima tapi cergas dia kemainn. pastu tak tunggu dah, lincah amek troli pegi turun belakang umah tengok kot kot ada durian sebijik dua. 


umah aku ada troli khas nak kutip durian. kau ada?


jemput la datang segamat beraya umah den. kecik tapak tangan, stadium bukit jalil kitorang tadahkan. nak lagi besor stadium old trafford pombolehhh. memang aku hidang durian je ekau makan ler sampai pengsan.  takda dah hidang ketupat rendang bagai dahh. 




seluar jeans yang dah season jangan dibuang,
banyak kegunaan kata emak


pesen pokok buah umah kitorang ni bergeng kalau nak mengawan, 
cc: @manggis @ciku


jenuh nak petik, kena panjat
cc: @sengragel


keh keh keh




ohtetibateringat,
#sigh abang aku dah pesan awal kalau aku nak langkah bendul tadehal tapi kena bagi dia rim sukan 4 bijik. puihh.

21 comments:

shawls de hermosa said...

motif nk ajk org g raya umah ko letewww, tp bab kak jenab call balik tu xthn..ak ade skali kot time tu

-suzie yg cantik

Encik Psychopath said...

aku nak dtg ni.

AIMAN said...

baru kelmarin makan pulut durian. nikmat oow... he

KAMIHIDUP said...

haaaa, siap call balik yang dasyat tu. :)

blog-tips-kurus said...

jalok durian bikpah! :-)

-telordibasuh- said...

durian tiuran ade ifah???
telor skrg maen yg tiruan je hahahha

zainalalala said...

kaw jgn kire bendul wak aboy je.bendul aku??xpe2..aku xdemand.bak mai ralph lauren 4 kotak sempoi da~ngeh2.ckp kt mak simpan manggis byk2.akak balik braye tahun ni...hahahahahatuuiihhhh~ =p

beautiful_rose said...

erk,durian?
aku tak makan durian...tak tahan bau poning kepala den =p

(= miE-kEy =) said...

kalo aku y dtg segamat... dapat x aku mkn durian tue????

kata kila said...

nak manggis!!!!!

kaizen said...

nk oder manggis n durian sbb manggis depan rumah x menjadi last sem so nk balas dendam boley??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
durian gua memang kaki
org johor makan dan buah buahnya memang sedap sedap

rafiq said...

boleh jual ni. jom share? kita beniaga.

zarifahmr said...

suzie:
ekhem. taiping sudah. johor bila pulokk? ekhemmmm

yemal:
datang ah bawak duit raya sekali :B

aiman:
kalau share lagi nikmat yedok? kekeke

kamihidup:
belom buat video call lagi dasaaaat oooo

blogkurus:
yuk mareng nang umah royo kinnn

telor:
pebenda tetiru tiruan niiii

ina:
lempang nak?

rose:
rugi satu nikmat dunia tahu?

miza:
pleaase datang :'(

kila:
kau panjat.aku tunggu bawah kekeke

kaizen:
ni nak balas dendam perot ke apa ni? haiya

brutalsolo:
wasalam
geng ah kita. mai johor meh

rafiq:
untung den sorang kaut. amacam? :B

kaizen said...

alaa...boleh laa...pelisss.....

Naddia said...

weh..wong jowo orak mangan duyan!

syamimi fatin said...

sama je dgn ma den. call blik guna fon rumah haha

Khuzrin Kamarudin said...

segamat..!! tempat terindah pernah saya tinggal... :) smpai skarang Segamat is the best!! serius...

azliah mohamed said...

hahaha..bestnyaa.dulu masa kat uitm segamat salu beli duyan bawak balik.abeh keta berbau

OreO HitaM said...

Blogwalking:


~tgh mengidam durian~

caHAYA said...

cerite psl durian, mse tu ajak la 2 org membe tido uma, nak sgt kan makan durian, amek kaw, sampai muntah+migrain+demam sebab melantak ta igt dunia...

kt rumah sy pon byk pokok manggis+ciku+koko mcm2 lg la..tp certain pokok da tebang n ta berbuah daa..sdey je..(byk plak bebl..hehe)