Wednesday, February 16, 2011

bikpah saya seorang yang jakun


ada gaya macam fasha sandha tak??
(--")


hai. nama saya nur ishqi rafiqin binti mohd rafie. abang abang kakak kakak boleh panggil saya ceki. tapi mama selalu mention kat belog dia saya ni cik tom. cik tom pun cik tom lah janji glemer. mesti tak penah jenguk belog mama saya kan? saya tauu..ingat budak kecik macam saya tak tau ke...(angkat kening 3 kali)




ha, nampak tak pompuan yang bajet glemer pakai shawl ala ala hana tajima tu siapa? tu lah yuna eh, tu lah bikpah saya. berani betul bikpah pakai camtu. kalau embah lanang saya nampak..aayokk tatayokk mak bawak balik kampung tersepak bontot lembu teehehehee ni bikpah la ni ajar (--") dalam family papa, bikpah seng ragel. seng ragel tu yang bongsu lah. apa ingat saya tak reti cakap jawa ke? peanut je tu..(angkat kening lagi 3 kali)


masa cuti maulud semalam, bikpah datang umah saya. umah saya kat mana? kat melaka la, itu pun tak tau. dah la datang pagi pagi buta pukul 4 macam tu. ingat umah saya hotel ke sukati nak check in check out bila bila dia suka? yennadei bikpah..nasib baik papa sedar. saya, mama dengan cik jerry adik saya tengah syok berlawan dengkur masa tu. mimpi makan pizahat. eh betul ke eja macam ni? ala kat sekolah teacher margeret tak penah ajar pun eja pizahat cemana 
(angkat kening sekali je lah) 


esok nya kan, kami keluar pegi jalan jalan. lepas tu papa bawak pegi makan kat mana ntah. kalau saya tak tahu bikpah lagi la tak tahu sebab dia ternganga dalam keta. hampeh punya bikpah..


tempat makan ni ramai gila orang. eh, budak kecik tak baik kan cakap gila. ramai sungguh orang di kedai makan tersebut. padahal menu cuma jenis mee sup aje. papa cakap ni mee ketagih sebab orang yang datang mesti makan bermangkuk mangkuk. agak agak apa rahsia diorang ek? haaa, jeng jeng jeng.


entah, saya dan keluarga saya pun tak tahu hihi




taaadaa! erk, mee tak bermaya nama nya nih (--") bikpah makan kuey tiaw, tercungap cungap bikpah sebab letak pepper banyak sangat. serve u rite bikpah. eheee


lagi satu kan, orang yang amik order cakap laju sungguh. naik juling mata bikpah saya. dari penyediaan mee sampai amek order, sume sume lah, semua nya laju. jakun bikpah saya tengok.  tapi bikpah saya makan lagi laju, bukan tak tau bikpah tu..dah la abes cepat lepas tu makan popia basah ni sampai abes satu row. 
haih bikpah bikpah..


satu popia singget doposen je, kalau dua, dua ringget pat posen lah


oleh sebab jakun sangat kan, bikpah siap record masa orang tu buat mee. punya lah jakun sampai tap.tap.tap..tap.tap tu bunyi air liur jatuh la (--") eh kena tengok tau video ni sebab ada saya. saya bukan shy shy cat tapi sebab saya tengah fokus main game dalam iphone man ayoy saya tu yang nampak saya malu tau. biase ah, budak budak kecik mana ada nak pegang iphone ni. jadi kena la kaber sket teehehehee


laju kan kan kan? saya comel kan kan kan? 
hehehehe


segonjeng gonjeng bikpah kan, man ayoy saya lagi gonjeng. ada ke patut dia pakai kain telekung mama buat solat. bikpah da suruh dia amek kain pelikat tapi man ayoy malas. padan muka, kan saya dah letak dalam belog bikpah..hehehe


comel tau man ayoy ni tauu -__-


dah la. penat la taip banyak banyak. nanti bikpah nampak. baik saya post cepat cepat. hihi


terima kasih sebab baca belog bikpah saya

tataaaa!


16 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

woah, makan pizzew

adrinaqamarina said...

bikpah awak dah berpunye belom ni? hehe, tetiba teringat pasal marjan pulak :P

popia! feveret tu

zarifahmr said...

paman fatul:
cuba sebut pizzew tu cemana

bibik rina:
bikpah saya, saya yang punye lah. ha, marjan tu kawan saya kat taska uzma dulu. hee

(= miE-kEy =) said...

ko nie memg la pah... buat org gelak guling boleh ak.... hampeh~~ hahahaha =)

cikkurekure said...

kak muse! menarik entry neh. haha

-telordibasuh- said...

ifa--bahasa ape ko gune kat blog telor hahahaa...seruis xpaham haha

satu popia singget doposen
kalau 12 brape?ha cepat kire hahahaa

zainalalala said...

alala~comel ishqi ni.xcam bik pah die.kan ishqi kan?(angkat kening 2kali stgh)haha

kata kila said...

mak aih laporrr ni

Arief Arf said...

eh cakap jawa pulak.
haha, btw the food looks nice X)

Miss Nurun said...

bikpah cm bigfoot je.

Suhaziyan Sukimi said...

patutla kain telekung aku ilang..dh mam ayoy pakai rupenye..

Mr. Swift said...

Haha, klaka.

Ohh sedap gila! -.-

zarifahmr said...

miza:
guling la laju laju dari penang sampai jb :P

cik kurekure:
menarik tertarik ang memang tembam keh keh

telor:
jawee laa..lagi mau tanya, pok kang
ish tu pun nak tanya orang, takda kalkeleter letteww

zainal:
ishqi comel sebab terkenan bikpah, awak reti tak?

kila:
lapo gak ni tsk2

arief:
eh eh eh
hihi orang bayor sume nice hehe

miss nurun:
bigfoot yang macam bikpah ah

mama:
seb bek dia tak sarung kat kepala sekali haha

mr swift:
gelak kuat kuat taw

applemasam said...

zarifah, tmpt mkn tu tyka tau kt mane..tgk mi sup dgn popia tu je da tau sgt kt mane..kt mlake mmg femes jgk la tmpt tu..die ade 2 session, belah pg die jual mi goreng dgn nsi lemak je, tp org yg dtg rmai giler dn kedai die kecik je..huhu..
kdai tu xde name, tp org pgl "mi hassan" hehehe

yan_n.i.m said...

seng regel tuh anak bongsu ke..xtao la plak.. pueh laa mikir mende laa regel tuh..ok, masok kamus.! haha

zarifahmr said...

applemasam:
oh ye ke? tu lah pusing2 cari nama kedai takde, sekarang dah tau dah.ramai gila kot orang heee

yan_n.i.m:
ragel yan..ragel..