Tuesday, February 15, 2011

melaka maju 2010. habis tu 2011 dan seterusnya macam mana pulaakk?



cehhh


macam bagus je buat tajuk entri panjang panjang. tapi feeling dia semacam sket. bagai melepaskan bersin di tangga pun ada. puas. kau mana faham peribahasa jawajawa. aku alih bahasa pun dah kira syukur. ada reti?


salam takda, apa takda terus nak kata orang. kedodol tau jaripah ni -__-


assalamualaikum dan salam maulud nabi. 


pekata awal pagi yang sepi lagi dingin ni kita basahkan lidah dengan berselawat ke atas rasul junjungan mulia, Nabi Muhammad SAW. alhamdulillah..yang mana dah berdengkur tu aku doa doa korang mengigau berselawat sama. lagi syukur alhamdulillah..


ikutkan hati aku dah sambung buat peta dunia, semalam baru sampai garisan meridian pangkal kat bandar greenwich. ingat hari ni nak buat lingkaran api pasifik. nak ubah sket kasi jauuuh dari mesia baru tak terasa gegar dia bila gunung merapi meletus. aku bukan nak bangga la geografi masa PMR A, tapi kena bangga 22 tahun gak la sebab exam bulanan selalu nya paling mulia dapat D, kalau dapat C macam nak buat sujud sahwi. eh, pendidikan islam aku eberitaim A tauuu. pendidikan moral aku tak amek. tu yang tak berapa nak bermoral tu.


macam bagus je mukadimah panjang lebar, isi penting lari mana tah.  format jenis karangan apetah -__-


baiklah, isi penting masuk perenggan baru ye


sabtu pagi tu aku lincah bangun awal sebab after dinner malam sebelumnya dah janji nak konvoi pegi melaka. nak merasa air melaka kate nyewww. maka kita harus serbu melaka wonderland. bangun awal semangat dia lain macam, tak macam hari biasa bila ada kelas. lepas subuh bebi gajah aku tepon sorang sorang makhluk Tuhan yang berjanji nak gerak pukul 7.30pagi MACAM HAREEEMM semua tak angkat tepon rasa nak pelangkung sekor sekor puihh. marah betoi raden jaripah raden ridzuan ni. hmmph.


mujur aksi pelangkung tu terbawa bawa dalam mimpi diorang. konpem lah bangun kan. pung pang pung pang gerak pukul 10 gak la. sampai melaka matahari dah tegak atas kepala memang haru la kalau swimming time time macam ni. konpem kulit sama tanned dengan emm aku taknak cakap sapa sapa lah kan. bak kata pak jabit, taip siang pandang pandang, taip malam jangan celupar kot kot hantu kak limah balik hihihi


emm melaka wonderland ni still baru jugak la. kawasan dia luas, terang, pokok pokok baru nak bertunas. patut la menyelam macam nyawa nyawa ikan je sebab oksigen tak berapa nak ada. peer-to-peer bahasa internet connection nya. 


aku nak citer lebih pun imaginasi korang mesti tak berapa nak sampai kan. meh la aku kasi pencuci mata.







mentang mentang lah aku hangkut kamera, korang bantai pedajal aku shoot korang main air sini sana pfftttt! 

then aku pedajal korang pulak curik keta bawak lari pi gathering keh keh



bersama orang kuat: hs, intan nurul fateha, si gemok gonjeng, aim




okay, aku stop sini dulu. jam sekarang pukul 2.30 pagi. aku nak gerak pegi melaka. kang dah sampai aku sambung sikit lagi..


**********************


4.05 pagi 


yayy, dah sampai melaka! hehehe korang jangan pelik sangat la batu pahat-melaka bukan jauh sangat. aku tetiba rindu kat mama rock tu yang lincah datang melaka ngeh ngeh


ekceli maghrib tadi abang aku roger dari jb cakap rindu bagai la apa la nak muntah pun ada. dia yang ajak aku datang melaka. tapi nak buat cemana, kau kan abaangg..hihi aku nak gak merasa sambut maulud nabi kat sini. pfffttt ye ye aje padahal sabtu lepas datang buat onar (--")


stori pasal blogger gathering melaka


hs cakap semua sekali termasuk aku yang lambat ni dalam 73 orang gak la. ramai woahh. aku bukan sengaja nak tunjuk heroin datang lambat pastu buat buat cool nak hai sini sana bajet orang kenal kau jaripahh pffftttt! eh eh tapi masa aku sampai kat mapley subaidah tu adew gak yang tegur kitew 'eh awak zarifahmr kan?' auww segan gilaa erk erk terus sengih macam tempe berkulat 'ehe ye saye, sori la lambat sikit' KEJADAHHHH apa salah nya cakap lambat banyaaakkk baru betoi betoi loser  -_____-


even aku terlepas ice breaking, main bowling pe semua tapi aku hepi sebab dapat jumpa diorang ye la selama ni pung pang pung pang dalam belog je dah gath ramai ramai mata terus meliar usha sini sana eh tu si polan, eh ni la si seman eh eh kak salmah ehehe 


thanks to hs karchak dan intan cinonet kiut miut sebab jemput kiteww auww malu kiteww taww teehehehe


oh malam nya sempat singgah jonker walk. kaki macam nak tercabut dah tapi sapa dia nak dukung kau jaripah padan muka kau sendiri ada kaki sendiri jalan laa. jonker walk tu punya la meriah tak hengaat menyengaat..






dah nak azan subuh  ni memang mintak pukoi la tak reti reti pi tido. lepas subuh ni moga moga syahid lah aku dalam iman -___-


tetiba: amar makruf nahi mungkar. 


bai bai !


17 comments:

adrinaqamarina said...

rina baru bangun! haha

i wish i was there :( kalau tak, mst ada gambar kte kan? sobs

Fatul Akrul Ramli said...

slluuurrppp.... epa blogger pames, mesti ramai kenai..

-telordibasuh- said...

oo ade org ckp melake tu bandar celake???btl ke?hahaha

btw telor suke kot name ni
"si gemok gonjeng"hahahahhaaa

asfz lily said...

sonok dpt jumpe kamu aritu :)

Heidi Shafiq said...

eh awak la zarifahmr yg femes tu kan?

zarifahmr said...

rina:
hukhuk tu lah pasai..takpe2, ade rezeki kita date ye rina ;'(

fatul:
cuba sebut slluuurrppp tu cemana

telor:
hoh? tak penah dengar pun melaka celaka ish2 marah orang melaka kangg

jangan nak suka sangat la kan telor kannn dushumm!

asfz lily:
saye punggg! heeee XD

hs:
eh awak ni suka mintak jotos tauuu

✿ CikCimi said...

oke anda memang lewat gile.
denda denda.
hiks.

wah lepas gath pegy jonker eah.
law join dgn ktrg pon best.
:)

mcjust.lol said...

alahai bestnya........ main air tuhhh!

hiro said...

awak tahu apa yang saya nak tahu..keh2..

JD Jen said...

salam ziarah!
nice story..wa follow ! ;)

http://seliparjebon.blogspot.com

jiwemude said...

anda ditag di contest ini..check it out yah!!haha

http://jiwemude.blogspot.com/2011/02/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

alinac lover said...

waaa sakan ek p jalan2~

ayaa alyy said...

dah lama x g melakaaaaaaa.

A'IM said...

GATHERING BLOGGER MELAKA OFFICIAL REPORT: BLOGGER DIBAWAH SATU RUMPUN http://kindofsoul.blogspot.com/2011/02/gathering-b

A'IM said...

dah add fb sekali...

zarifahmr said...

cikcimi:
memang pun memang.
denda lah denda.
hiks lah hiks.

ingat nak i men jongkang jongket. hihi tu ah, nak wat cemana kann tsk2

mcjust.lol:
terbang 30hengget wuwuu

hiro:
ye laa ye laaa tssk

JD jen:
tenkiup! ;)

nok:
adeh nok ni suke taw tag2 kitew taww

alinac:
duit pun sakan abes huhu

ayaa alyy:
gi lewwwww

a'im:
okeh, tenkiu add kitew. hehe

bukudiarysofea said...

ta pna g mw (melaka wnderland) even org melaka. haha. best ke? cam kocik je den tengok.

neway, nce to meet u.*gath ariuh